Route

Met de auto

Het Convent van Chièvres is gelegen in het Groot Begijnhof van Leuven, langs de ring van Leuven, tussen de “Tervuursepoort” en de “Naamsepoort”, en is makkelijk bereikbaar via de E40 (komende van Luik of Brussel) en de E314 (vanuit richting Aken-Genk).

Neem uitrit Nr. 15 richting Leuven, u komt zo op de Koning Boudewijn laan. Aan de eerste drie verkeerslichten gaat u rechtdoor, aan de vierde komt u aan de ring van Leuven, hier gaat u rechts. Aan de Naamsepoort gaat u rechtdoor, tot aan de Parkpoort waar u kan keren (zie plan 1).  U komt dan terug voorbij Naamsepoort, de parking van het Begijnhof ligt 100m verder, onmiddellijk rechts na Taverne De Waaiberg. Vanop de parking is Faculty Club / het Convent van Chièvres te voet te bereiken, zoals aangegeven door de pijlen op onderstaand plan.  

Internationaal

Vanuit de luchthaven van Brussel (Zaventem) vertrekt elk half uur een rechtstreekse trein naar Leuven (reistijd 30 minuten). De kostprijs voor een taxi Zaventem-Leuven (afstand 20 km) bedraagt ongeveer 50 Euro.

Het openbaar vervoer

Leuven en het Groot Begijnhof zijn vrij makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit het station van Leuven is het Groot Begijnhof bereikbaar met de bus (reistijd 10 minuten), taxi of te voet (~ 25 minuten wandelafstand). De website van B-Rail bevat informatie over treinaansluitingen. Wie de bus neemt vanuit het station van Leuven heeft 2 mogelijkheden:

Bus 307 Hamont – Leuven, perron 2, vertrek elk uur, tot halte “Heverlee Sportcentrum”.

Bus 2 Kortrijk-Dutsel – Heverlee, perron 6, vertrek elke 10 minuten, tot halte “Naamsepoort” (het begijnhof ligt 300 meter verder op de ring).