Design of Experiments - aanvullende cursus (DOE-II)

Design of Experiments - aanvullende cursus (DOE-II)

Aantal dagen:1
Prijs: € 500
Zoek geplande trainingen

Design of Experiments - additionele toepassingen
In DOE-II komen een aantal uitbreidingen op de standaard design aanpak aan bod die een oplossing bieden in frequent voorkomende praktijksituaties, met name categorische variabelen (bv. type additief) en situaties waarin gecombineerde constraints op factoren geplaatst worden en symmetrische designs niet mogelijk zijn zodat optimale designs moeten worden gemaakt.

CURSUS OPZET EN VOORKENNIS

De cursus bouwt voort op wat in DOE-I behandeld werd. In het deel optimaal design wordt vooral ingegaan op het genereren en evalueren van optimale designs en minder op de statistische analyse van de experimenten.
De theorie wordt ook telkens geïllustreerd aan de hand van oefeningen op PC.
Van de deelnemers aan DOE-II wordt verwacht dat ze DOE-I gevolgd hebben.

DOELSTELLING
Met de verworven kennis zijn de deelnemers in staat om voor nagenoeg elke praktijksituatie een geschikt design op te stellen en te analyseren.

CURSUSINHOUD

  • Categorische variabelen: klassieke designs en de analyse hiervan
  • Evaluatie van designs: hoe nauwkeurig zal het resulterende model zijn, welke effecten kan ik eenduidig bepalen, conditiegetal, VIF, D/G Efficiëntie, Fraction of Design Space (FDS)
  • Optimale designs: optimale configuratie van experimenten indien er constraints aan het systeem werden opgelegd en symmetrische designs niet mogelijk zijn
     

PRAKTISCH
Elke cursusdag gaat door van 9.00 tot ca. 17.00 uur. De kostprijs vermeld op het aanmeldingsformulier is inclusief lunches en cursusnota’s. Aanmelden kan tot ten laatste 20 dagen voor aanvang.